Brill lyfter kundupplevelsen med ny e-handel

Brill & Co är en av Sveriges ledande importörer av kvalitetsöl. Nu erbjuder de sina kunder en ännu bättre service genom en ny e-handel baserad på Litium.

E-handel inom B2B innebär mer än ökad försäljning

En e-handelslösning ska så klart bidra till försäljningen, men för grossister och distributörer så finns det fler värden än så. För Brill så innebär den nya plattformen möjligheten att inspirera både restauranger och privatpersoner inom öl och annan hantverksdryck.

Genom att kunderna nu kan lägga sina beställningar på tider som passar dem själva bäst så frigörs även tid internt hos Brill. Den tiden kommer kunderna tillgodo direkt, kommenterar Anton Cohén, säljchef på Brill:

Vi får mer tid för besök, konsultation, provningar och evenemang

"En av Brills många styrkor är den personliga kontakten med våra kunder och nu får vi mer tid till den. Vi kommer givetvis fortsätta hjälpa de kunder som vill beställa över telefon och mail men när många väljer att lägga sin beställning på brill.se får vi mer tid för besök, konsultation, provningar och evenemang."

Anton Cohén Säljchef
Quote symbol

Litium Commerce Cloud integrerat med Microsoft Dynamics NAV

Rent tekniskt så bygger lösningen på Litium Commerce Cloud med integrerat PIM-system. Det förenklar hanteringen av produktinformation och möjliggör snabb publicering av nya produkter som kommer in i sortimentet.

Prislistor, lagersaldon, ordrar och kunddata integreras automatiskt mot Brills affärssystem Microsoft Dynamics NAV.

Våra kunder kan nu lägga sina beställningar när som helst på dygnet

"Brills vision är att vara det självklara valet när det kommer till kvalitetsdrycker och framför allt hantverksöl. Vi är stolta över vårt handplockade sortiment och att nu kunna erbjuda våra restaurang- och butikskunder möjligheten att handla direkt på brill.se är det självklara steget. Förutom att våra kunder nu kan lägga sina beställningar när som helst på dygnet blir det mycket tydligare att se vilka produkter som finns tillgängliga."

Marc Schuterman Marknadschef
Quote symbol

Fler intressanta artiklar

Vinga väljer Motillo som ny e-handelspartner
Vinga väljer Motillo som ny e-handelspartner
Vingas vision handlar om att skapa minnen för livet, något de förverkligar genom att underlätta för alla som vill ge gåvor till andra. Sedan några månader tillbaka är vi deras nya e-handelspartner.
Läs mer
Optimera din e-handel med heatmaps
Optimera din e-handel med heatmaps
Att driva en e-handel kräver kontinuerlig analys och optimering för att möta kundernas förväntningar och maximera konverteringar. Ett kraftfullt verktyg som blivit alltmer populärt för denna typ av analys är heatmaps.
Läs mer
Få en granskning av Paid Social - värde 50 000 kr
Få en granskning av Paid Social - värde 50 000 kr
Är du e-handlare som annonserar på sociala medier och är osäker på vad du egentligen får för resultat? Ta då chansen att få dina kampanjer synade i sömmarna av vår specialist inom Paid social.
Läs mer