Sevan digitaliserar med e-handel för B2B

Med ett handplockat sortiment från Mellanöstern har Sevan tagit en marknadsledande position inom kategorin "Världens mat". Nu digitaliserar de försäljningen med hjälp av en e-handelslösning baserad på Litium.

Traditionella försäljningskanaler behöver kompletteras med nya

I takt med att våra vanor förändras i vårt liv som privatkonsumenter så påverkas även våra behov och krav i arbetslivet. Att kunna göra beställningar digitalt även i rollen som inköpare är i många branscher självklart idag, men inte överallt. Sevan har valt att ta ett aktivt grepp om detta, även om de verkar i en bransch där en stor del av försäljningen fortfarande går via kanaler som telefonsamtal, mejl och personliga möten.

- Kundvärdet av att digitalisera sin försäljning inom B2B har nog aldrig varit tydligare. De allra flesta köpare vill idag få tydlig information om priser, leveranstid och produktspecifikationer. Allt färre vill lägga tid på att förhandla priser på mindre påfyllningsbeställningar, utan uppskattar istället tiden de sparar på att kunna beställa själva, när det passar deras dag bäst, kommenterar Jakob Twedmark, VD på Motillo.

E-handelslösningen från Litium integreras fullt ut med affärssystemet Jeeves

För att en e-handelssatsning ska bli framgångsrik behöver integrationen till befintliga system fungera sömlöst. Priser och lagersaldon måste stämma, och ordrar behöver hanteras effektivt oavsett var kunden lade sin order. Detta möjliggörs genom att låta systemen kommunicera smidigt med varandra. I Sevans fall har vi integrerat Litium med Jeeves och synkar kunddata, prislistor, ordrar, produkter och lagersaldon löpande. På Mina Sidor kan Sevans direktköpande kunder se status på alla sina beställningar.

Det känns fantastiskt

”Att äntligen ha hela vårt breda sortiment, både för konsumenter och företagskunder, samlat på en digital plattform och dessutom kompletterat med en e-handelslösning för B2B känns fantastiskt. Plattformen är Sevans viktigaste kommunikationsverktyg både internt och externt vad gäller produktinformation, varumärkeslöfte och inspiration och hela teamet är taggade på att fortsätta fylla den med värdefullt innehåll och att möjliggöra mer effektiva orderflöden för våra kunder.”

Image of person
Elin Ingves Pyk VD på Sevan
Quote symbol

Redo att bli inspirerad av mat från Mellanöstern?

Besök Sevans Inspirations-avdelning och hitta ditt nya favoritrecept.

Fler intressanta artiklar

Få en granskning av Paid Social - värde 50 000 kr
Få en granskning av Paid Social - värde 50 000 kr
Är du e-handlare som annonserar på sociala medier och är osäker på vad du egentligen får för resultat? Ta då chansen att få dina kampanjer synade i sömmarna av vår specialist inom Paid social.
Läs mer
Webinar: Det spelar ingen roll vilken plattform du väljer
Webinar: Det spelar ingen roll vilken plattform du väljer
Motillos VD Jakob har jobbat med e-handel i 20 år och har träffat många B2B-företag under den tiden. I detta webinar summerar han sina tankar kring vad som skapar framgång inom B2B.
Läs mer
Vi välkomnar Elin Asplund på praktik 👋Nyhet
Vi välkomnar Elin Asplund på praktik 👋
Elin utbildar sig till webbutvecklare inom .net och ser fram emot att utvecklas på Motillo närmaste halvåret.
Läs mer