Sykkelkomponenter ökar farten med ny e-handel

Norska Sykkelkomponenter.no är en av Norges största specialbutiker inom cykling och har sedan starten 2007 satsat på att erbjuda ett riktigt bra sortiment och en kompetent kundservice. De väljer nu Motillo som ny e-handelspartner och första steget är att ta fram en ny sajt baserad på Litium Commerce Cloud.

Året var 2007 när Sykkelkomponenter startades av cykelentusiaster med målsättningen att hela tiden erbjuda både motionärer och aktiva utövare riktigt bra produkter. Sedan dess har de prisats flera gånger, bland annat två olika utmärkelser från Prisjakt i Norge: Årets Sport och Årets Nischbutik.

I takt med att verksamheten växer så tillkommer även nya behov när det kommer till e-handelslösningen och möjligheter att integrera mot olika system. För att kunna fortsätta sin tillväxtresa har de nu beslutat att satsa på en ny plattform baserad på Litium Commerce Cloud och Omnium. Arbetet med den nya lösningen påbörjas inom kort.

Örjan Nordtveit på SykkelkomponenterBild: Ørjan Nordtveit,CEO Sykkelkomponenter

Omnium förenklar komplexa orderflöden för e-handlare

Alla som har jobbat i en e-handelsverksamhet vet hur mycket tid som kundtjänst kan behöva lägga på att hantera enskilda ärenden om systemen inte är integrerade eller om de saknas funktionalitet. Ett enkelt exempel är en kund som hör av sig efter lagt order för att de ha glömt ange sin rabattkod. Det kan verka som en enkel uppgift att lösa, men kan i många fall kräva att kunden lägger en ny order, eller att ett rabattbelopp ska återbetalas manuellt. Detta och mycket annat har Omnium löst i sin Saas-plattform och vi kommer i det här projektet att integrera det fullt ut mot Litiums kraftfulla e-handelslösning.

Litium Commerce Cloud och Motillo Content Scaler

I allt fler projekt implementerar vi vår egenutvecklade SEO-lösning Content Scaler, som automatiskt skapar upp relevanta landningssidor baserat på de filter som finns på kategorisidor. Fördelen med detta är att Google kan indexera betydligt många fler sidor på sajten, vilket ökar synligheten på så kallade longtail-sökningar som är så viktiga för e-handlare idag. 

MOX - Vår egen storefront för e-handlare

Under våren har vi finslipat den storefront som Litium själva erbjuder - Litium Accelerator - och gjort den ytterligare lite vassare. Vi har paketerat några av de bästa funktionerna som vi ofta utvecklar i våra projekt och inkluderar dem i alla våra framtida projekt. Vi har även gjort några förbättringar av prestandan, t ex att bilder alltid renderas i så kallat Nextgen-format. Detta innebär att vi behöver lägga mindre utvecklingstid på att bygga standardfunktioner i våra projekt och att vi får mer tid över till att ge varje sajt det där lilla extra.

Eftersom vi fokuserade mer på att bygga smarta lösningar än att brainstorma fram ett coolt namn så fick vår storefront heta Motillo Accelerator. Internt började den kallas för MOX, och med ett X i namnet kunde vi alla enas om att vi hade hittat rätt.

Vi ser fram emot att följa med Sykkelkomponenter på deras spännande resa framåt!

Employee image
Vill du veta mer om våra lösningar?

Fler intressanta artiklar

Få en granskning av Paid Social - värde 50 000 kr
Få en granskning av Paid Social - värde 50 000 kr
Är du e-handlare som annonserar på sociala medier och är osäker på vad du egentligen får för resultat? Ta då chansen att få dina kampanjer synade i sömmarna av vår specialist inom Paid social.
Läs mer
Webinar: Det spelar ingen roll vilken plattform du väljer
Webinar: Det spelar ingen roll vilken plattform du väljer
Motillos VD Jakob har jobbat med e-handel i 20 år och har träffat många B2B-företag under den tiden. I detta webinar summerar han sina tankar kring vad som skapar framgång inom B2B.
Läs mer
Vi välkomnar Elin Asplund på praktik 👋Nyhet
Vi välkomnar Elin Asplund på praktik 👋
Elin utbildar sig till webbutvecklare inom .net och ser fram emot att utvecklas på Motillo närmaste halvåret.
Läs mer